Eleverne skal designe en beholder af en slags. Det primære materiale til denne opgave er træ, og kravet for opgaven er at det skal være noget der kan bruges til at opbevare ting i.
Eleverne skal gøre sig overvejelser om produktets æstetiske udtryk i forhold til form, farve og materiale, samt om produktets funktion - hvad skal der opbevares i det, og er produktets udseende vigtigere end dets praktiske funktion.
Opgaven er begrænset af de forhåndenværende materialer og sværhedsgraden af produktet. Nogle elever måtte skrotte deres første idéer, da disse var for svære at udføre i praksis.
Her ses nogle af elevernes produkter
Refleksion over forløb
Eleverne har meget svært ved at tænke ud af boksen. De har svært ved at komme med idéer, og de spørger om eksempler på hvad de kan lave. De får lov til at søge på nettet, men er meget bundet af de billedresultater de finder, og de ting de har set andre steder.Typisk arbejder de sammen 2-3 stykker udfra samme idé med ganske få variationer.
Kunne man med fordel have grebet situationen anderledes an? Fx ved at give eleverne en helt fast og meget simpel opgave først, der havde til formål at introducere dem til materialet og nogle grundteknikker, og derpå give dem en opgave, hvor hovedvægten gik på selve designprocessen og på at tænke ud af boksen. Og kunne man mon præsentere dem for nogle øvelser der ville træne dem i denne process?