Eksamensprojekt

En reol med uendelige muligheder


Projektets problemformulering

Nuværende opstilling i min stue



  Tidligere opstilling der hvor jeg boede i Valby








 

Reolsystemet som det stod til eksamen



Farveprøver til skuffefronter


Skitser til projektet, først for og bagside til reol i fuld loftshøjde, siden til reol i reduceret højde


Billeder af arbejdsprocessen og af inspiration




Reolsystemet gøres klar til udstilling

Her ses den færdige reol uden skuffer. I de fire rum som ikke er malede skulle der have været skuffer, men da jeg ikke kunne nå at male skufferne og sætte fronter på inden eksamen, jeg måtte finde en anden måde at opstille projektet på.


Jeg valgte at opstille modulerne hver for sig, for at vise de mange kombinationsmåder reolen har. Her leger jeg med opsætningen.





Det dybe af de sorte moduler vendte jeg med bagsiden opad, dels fordi det så ufærdigt ud når der manglede en skuffe, og dels fordi jeg skulle bruge et sted at ligge mine farveprøver. Men da jeg havde vendt det om, fik jeg den idé også at vende det smalleste af de sorte moduler om, så man kunne bruge det til at sidde på. Bagbeklædningen på de smalle moduler er 16 mm MDF, så de kan sagtens tåle at man sidder på dem. Havde jeg fået idéen lidt før, kunne jeg have syet et orange hynde og placeret ovenpå.




Idéen til reolsystemet opstår og udvikles


Reolsystem, rumdeler og dekoration i ét

Nød lærer nøgen kvinde at spinde siger man. Dette ordsprog er som regel altid drivkræften bagved mine projekter. Når jeg har et problem eller mangler noget begynde jeg straks at tænke i alle mulige og umulige måder at løse problemet på.

Med mit eksamensprojekt opstod idéerne af mangel på plads i vores lejlighed, særligt skabsplads men også ønsket om et ekstra rum - et arbejdsrum eller måske med lidt held et børneværelse.

Lidt at en problemstilling når man bor i en to-værelses lejlighed på 52 km2, og ikke har råd til at flytte. Men når man nu er en smule stædig anlagt er det netop denne slags benspænd der føre til kreative løsninger.

De indledende idéer kredsede omkring en rumdeler fra Ikea med ensartede kvadratiske rum, fyldt med kurve som skulle dekoreres på alle fire sider, og tilsammen danne en stor dekorationsvæg/billedvæg som kunne tilpasses rummets funktion blot ved at vende kurvene (soveværelse, kontor/børneværelse, mf.)

Men det at have en reol der udelukkende bestod af kurve begrænsede lidt opbevaringsmulighederne, og var egentlig også en lidt kedelig løsning, uden det store design i, så jeg skitserede videre med idéer til en reol med forskellige størrelser rum.

Her første skitse til det udvendige design forfra. De forskellige nuancer på lågerne tænkes som forsellige træsorter eller mørk og lyst bejset træ.



Her ses første skitse af reolens indvendige inddeling.



Her ses anden skitse til det udvendige design forfra.



Skitserne begyndte at minde mig om Tetris et computerspil jeg yndede at spille på min storebrors Comandore 64 da jeg var barn. Et simpelt men skønt spil :)



Senere i skitseringen kom jeg til at tænke på Mondrians malerier, her har jeg fundet nogle af dem jeg synes minder mest om mine skitser.





Her ses skitsen til bagsiden af reolen som var tænkt konstrueret af stof over blindrammer. Felterne følger de endelige modulers form. Dekorationen af stoffet skulle efter planen laves med forskellige syteknikker som applikation, tryk og broderi eller patchwork, men projektet blev for tidskrævende og tekstilarbejdet måtte udgå.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar